Βραχάτης Δημήτριος

MD, MSc, PhD, FESC

Επεμβατικός Καρδιολόγος - Ηλεκτροφυσιολόγος

Βιογραφικό Ιατρού

Ο Δημήτριος Α. Βραχάτης είναι Επεμβατικός Καρδιολόγος – ΗλεκτροφυσιολόγοςΕίναι κάτοχος του European Exam of Cardiology και έχει ανακηρυχθεί Fellow της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC). Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εισήχθη 3ος κατά σειρά μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις), κατέχει MSc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διδακτορική Διατριβή (PhD) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην στην Καρδιολογία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ.Ν.Α.) «Γ. Γεννηματάς» και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας του Humanitas Research and Clinical Center IRCCS του Μιλάνου.

Είναι συγγραφέας σε περισσότερα από 120 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. Συμμετέχει ως κριτής (peer-reviewer) σε περισσότερα από 50 διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος εκδότης (Guest Editor) θεματικών τευχών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής διεθνών περιοδικών. Έχει συγγράψει αριθμό Κεφαλαίων σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή συγγράμματα στο χώρο της Καρδιολογίας. Έχει συμμετάσχει ως κριτής χρηματοδότησης κλινικών μελετών για μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού. 

Σήμερα είναι Επιστημονικό Συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχοντας κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο. Παρέχει τις υπηρεσίες του στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο – Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου «Η Αγία Τριάς». Διατηρεί ιδιωτικό καρδιολογικό ιατρείο στην Καλλιθέα Αττικής. 

Τηλέφωνο+30-6945081834Email: dvrachatis@gmail.comΙστοσελίδα: https://kardiologos-vrachatis.gr